kostel sv. Vavřince

Jednolodní orientovaná stavba s příčnou lodí a s neodsazeným mělkým pravoúhle ukončeným presbytářem a s hranolovou věží v západním průčelí. K severní příčné lodi přiléhá hranolová sakristie s oratoří v patře, k severní stěně lodi je přistavěna obdélná kaple. Střední čtverec barokní přístavby je zaklenut plackou, loď, ramena příčné lodi a presbytář jsou zaklenuty valeně s výsečemi mezi pasy vybíhajícími z pilastrů s římsovými hlavicemi. Sakristie, oratoř a kaple jsou plochostropé. Průčelí barokní přístavby jsou členěna lizénovými rámci, ostatní průčelí jsou hladká, prolomená půlkruhově zaklenutými okenními otvory s profilovanými nebo plochými šambránami. V jižním průčelí staré lodi a jižním průčelí jižního ramene příčné lodi jsou prolomeny pravoúhlé kamenné portály s profilovaným ostěním. Vstup do podvěží je segmentově zaklenut. Zvonicové patro věže je prolomeno lomeně zaklenutými okenními otvory, nad nimi se nachází kruhové ciferníky hodin, níže pak obdélný střílnový otvor. Průčelí kostela i věže jsou završena profilovanými korunními římsami nesoucími na věži jehlan doplněný 4 polygonálními nárožními pilířky, na lodi střechu sedlovou, nad závěrem a rameny příčné lodi valbovou, krytou bobrovkou.