kamenný kříž

Na čtyřboké dvoustupňové základně ukončené zúžením s výžlabkem se nachází ve spodní části oblounově vydulý sokl, který pokračuje tvarem komolého jehlanu. Sokl je členěn vpadlinami redukovaného kazulového tvaru, ve vpadlině na čelní straně se nachází rytý nápis: ERECTA/ANNO/1780//. Sokl je završen průběžným oblounem a vyloženou profilovanou římsou, na níž spočívá vysoká pylonovitá patka kříže členěná vystupujícími plochami kazulového tvaru a ukončená ionizující hlavicí s oblounem. Z hlavice vyrůstá kříž nesoucí kamenný Korpus a tvarovanou nápisovou blánu s IN/RI. Kříž se nachází bezprostředně při vnější stěně závěru kostela za kovanou ohrádkou z konvexně-konkávně tvarovaných a volutově stáčených prutů.