kaple P. Marie

Návesní kaple P. Marie se zvoničkou, situována na zatravněném pozemku na severním okraji návsi poblíž potoka. Kaple tvoří významný urbanistický prvek v obci. Památková ochrana se vztahuje na kapli s pozemkem. Kaple čtvercového půdorysu, z cihelného omítaného zdiva. Hladké fasády, v dolní části nízký obíhající sokl. Nad pravoúhlým vstupem malá polokruhově ukončená nika. Dveře jednokřídlé, dřevěné, ostění dřevěné profilované, nadpražní překlad vodorovný. Střecha stanová, krytina dvojitě kladené bobrovky, hrany střechy pokryty hřebenáči. Přesah střechy podbit na všech stranách prkny. Vrcholová zvonička nesená sloupkovou konstrukcí pokryta šindelem, zakončena kovovou makovičkou s jetelovým křížkem s plaménkovou svatozáří mezi břevny. Uvnitř zvoničky zvonek s ručním ovládáním – provaz od zvonku prochází skrz klenbu vydlabaným kmenem do interiéru kaple.