kaple Navštívení Panny Marie

Samostatně stojící drobná orientovaná jednolodní architektura vystavěná ze smíšeného zdiva na půdorysu obdélníku s trojbokým závěrem má ze západu přistavěnou přízemní čtyřbokou plochostropou předsíň. Předsíň je jednoduchá, hladce omítnutá, s hlavním vstupem dvoukřídlými dveřmi v západní zdi, obdélným oknem v jižní zdi a sedlovou střechou krytou eternitem. Západní průčelí je zdola vymezeno štítovou pultovou stříškou kryjící korunní římsu a ukončeno volutovým štítem, ve vrcholu tvarovaným dvoustupňovým závěsovým obrysem. Šikmé hrany obvodu štítu jsou plasticky profilovány. Ve středové ose je prolomeno volské oko v profilovaném rámu. Fasádu člení lizény s obdélnými vpadlými poli. V místě průniku hřebene střechy předsíně a zdi lodi je z poloviny znatelné oválné okno s profilovanou šambránou, které bylo zazděno. V bočních průčelích jsou prolomena 4 okna se segmentovými záklenky a profilovanými šambránami s klenáky. Předsíní se vstupuje do lodi, v jejíž západní části stojí na páru sloupků dřevěná kruchta, která má konvexně konstruovanou střední část poprsně, na níž je ve třech obrazech malba krále Davida hrajícího na harfu, obklopeného párem andělů. V západní zdi patra kruchty je výklenek v široké nálevkovité špaletě, uvnitř něhož je zaslepeno oválné okno. Loď je zaklenuta jedním travé křížové klenby, která je od křížové klenby presbytáře oddělena pasem se štukovou výzdobou. Štuková profilovaná žebra dosedají na nárožní pilastry s patkami a římsovými hlavicemi. Okna vsazená do hlubokých sedlových špalet rámují plastické šambrány s ušima v horní části, které přechází do segmentového záklenku. Podlaha lodi a presbytáře je složená z různě velikých břidlicových ploten a v presbytáři jedním stupněm zvýšená. Střecha nad lodí je valbová, nad presbytářem zvalbená.