ohradní zeď s branou a brankou

Ze západu, na straně do náměstí, ohrazení železným plotem na kamenné podezdívce, z pol. 19. stol. Do ohrazení vložena brána s brankou. V severní části ohrazení zalomení a navazuje na něj hladce omítaná ohradní zeď. Podezdívka vyzděna z cihel a hrubě omítaná, ukončená kamennými deskami se spádem sedlové střechy. Stojny železného plotu ukončené hroty a s ozdobným profilováním. Svislé pruty dvakrát vodorovně přepásané, ukončené hroty, ve středu výšky a nad spodním přepásáním se soudečkovými prstenci. Vrata dvoukřídlá stejná jako výplně oplocení. Branka vlevo vjezdu jednokřídlá stejná jako výplně oplocení. Ze severozápadu a severu krom vlastního severního křídla ohrazení tvořeno zdí ze smíšeného zdiva s novou hladkou omítkou. U severozápadního nároží v kolmém úseku obloukem ukončená branka. Úsek zdi před severozápadním nárožím stupňovitý. Koruna zdiva kryta drážkovými taškami ve spádu pultové střechy. Před severním křídlem ohrazení tvořeno drátěným geometrickým plotem na stupňovité podezdívce. Park ze severu ohrazený zdí ze smíšeného zdiva s novou hladkou omítkou. Ve středu délky branka ukončena obloukem, koruna zdi plynule vzedmuta překlenutím branky. Vrátka jednoduchá mřížová, ze svislých pětkrát vodorovně přepásaných prutů. Koruna zdiva kryta bobrovkami ve spádu pultové střechy. Z jihu kolmo k ohrazení s železným plotem přiléhá úsek zdi ze smíšeného zdiva s novou hladkou omítkou. Koruna zdiva kryta bobrovkami ve spádu pultové střechy.