zámek

Volně stojící trojkřídlá jednopatrová dvoutraktová budova s dlouhým hlavním křídlem a pravoúhle nasazenými krátkými křídly obestupujícími dvůr, uzavřený původně jednopatrovou otevřenou chodbou (nynější nově postavena), za zámkem hospodářský dvůr. Střed vstupního křídla akcentuje v rozsahu tří okenních os velký pilastrový řád a atiková zeď vystupující nad podstřešní římsu; nese znak a heslo Belcrediů. V ose také balkonový portikus, za ním klenutá pilířová hala, z níž vede dvouramenné schodiště do patra. Místnosti mají v přízemí převážně klenby, v patře rovné stropy. V prvním patře je u kaple rohový salonek s rokokovou dekorativní malbou, dále v jižním křídle plochostropý sál s původným mramorovým krbem u průčelí zdi. Tuto stěnu zdobí iluzivně malované pilastry, nad krbem sedící postava panovníka (druhá čtvrtina 18. století). Vnější fasádu zámku člení kordon; obdélná okna mají na severní straně hlavního průčelí hladké šambrány, v patře navíc výplňové suprafenestry a římsy. Jižně od portiku mají okna v přízemí parapetní římsy a kamenné pravoúhle zalamované šambrány s kapkami, v patře navíc nadokenní římsy s dlouhým klenákem. Z bočního průčelí jižního křídla vystupuje hranolový rizalit kaple s volutovým štítem, na římse štítu busty antických imperátorů. Do kaple v prvním patře vede přiložené dvouramenné schodiště na půdorysu poloviny oválu. Jeho parapet tvoří prolamované útvary v podobě lyry, na římse stojí volné skulptury od O. Schweigla, představující alegorie čtyř ročních období. Kaple oválného půdorysu v pravoúhlém plášti je zaklenuta nízkou kopulí, stěny člení pilastry s kompozitními hlavicemi, nesoucí průběžný římsový vlys. Kaple vyzdobena štuky od G. A. Corbelliniho a dvou neznámých malířů. Jeden pracoval po dokončení stavby na klenbě, druhý namaloval později na stěnu Zvěstování a uvedení Panny Marie do chrámu, květinové závěsy a další dekoraci. Výzdoba klenby je rozčleněna do prstenců; nad římsou vyznačující patu klenby probíhá vlys s Immaculatou, s andílky a anděly uctívajícími eucharistii, vlys vymezuje nahoře iluzivně malovaný rám. Ve vrcholu klenby je štukový zrcadlový rám obepínající fresku sv. Trojice. V mezikruží jsou poloplastické figurky andílků nesoucích vrcholové zrcadlo, mezi andílky reliéfní akantové festony a fíkovníkové větve s plody. Na oltářní tumbě namalován freienfelsovský alianční znak.