park s kašnou

Kompozice parku využívá svažitý terén a pracuje s působivými výhledy směřujícími k Hartmanicím a do okolní krajiny. Zároveň volně přechází do okolních lesních porostů, čímž vzniká dojem větší rozlehlosti parku. Plochu původního parku ze severu vymezuje sráz, remíz, a na něj navazují louky a pastviny, které v zimě slouží jako lyžařská sjezdovka (technické prvky vleku jsou mimo průhledy do krajiny, tzn. uplatňují se jen minimálně). Západně od vily se nacházely především provozní objekty a zázemí, s ohledem na existenci skleníku lze předpokládat drobné produkční plochy. Ve druhé polovině 20. století byly mezi jednotlivými budovami náhodně vysazeny dřeviny (především introdukované jehličnany). Před severním průčelím zámku byla původně světlejší část parku, možná s květnicí, a výsadby zde jsou situovány tak, aby podpořily hlavní průhled směřující k Hartmanicím. Východně od zámku se přes menší travnaté palouky, ve kterých jsou již málo čitelné komunikace, vchází do porostů dřevin, v nichž jsou domácí listnáče (javory, jilmy, buky a lípy) doplněny skupinami jehličnanů (smrků, douglasek, jedlí). Zachovala se také linie tří červenolistých buků. Cestní síť vytváří vycházkový okruh připomínající tvarem osmičku. Hlavní vstupy zřejmě vedly od bazénu a od jižní strany zámku. Páteřní komunikace je zpevněna kamenným štětem. Na okraji parku byl v minulosti pomocí kamenné terásky navýšen a urovnán terén a vybudováno hřiště. Podél hřiště (pod teráskou) vede jedna z hlavních cest, která směřuje na zvýšenou kruhovou podestu, lze se domnívat, že jde o základ zbylý po drobném dřevěném altánu. Ústředním prvkem volnější partie před zámečkem byl od roku 1898 kamenný bazén kruhového tvaru s vodotryskem. Vodní nádrž lemovala výsadba velmi populárních cizokrajných jehličnanů (zeravů). U bazénu zřejmě existovalo odpočívadlo, jeho umístění naznačuje rovná plocha východně od bazénu. Okrajová partie parku plynule navazuje na lesní porosty, které byly založeny východně od vily v první třetině 20. století. Přesná hranice původního parku není dnes zřetelná. Stejně tak z parku vycházejí cesty do okolních lesů.