dva smírčí kříže

Smírčí kříž I. stojí za příkopem silnice do Šipína, po pravé straně ve směru od Rozněvic, cca 500 m západně od obce. Pískovcový kříž, již dosti zvětralý, s nepravidelně zaoblenými zbytky ramen. Petroglyf není zcela objasněn, dříve se rytina považovala za samostříl či meč (Wilhelm 1899, Nacházel 1974), dnes za latinský kříž. Nad rytinou dva magické důlky. Rozměry 98 x 45 x 26 cm. Smírčí kříž II. nenalezen, stával v těsné blízkosti smírčího kříže I., u silnice do Šipína (Wilhelm 1899). Po válce již nebyl registrován - nezvěstný (ukradený) od 70. l. 20. stol. Kříž byl pískovcový s krátkými zaoblenými rameny a hlavou s magickým důlkem, pod ním svislý vryp. Vlevo vrypu písmeno M, vpravo písmeno P. Rozměry 80 x 50 cm.