výklenková kaple sv. Jana Nepomuckého

Při jižním okraji vsi se nachází kaple sv. Jana Nepomuckého. Kaple je orientována k východu, k přilehlé komunikaci. Památková ochrana se vztahuje na kapli bez pozemku. Zděná stavba postavená na úzkém příčně obdélném půdorysu, orientovaná k východu. Kaple stojí na širokém a vysokém hranolovém soklu podepřeném na zadní straně druhotně připojeným opěrákem v celé šíři soklu. Sokl hladký nečleněný, ukončený vysokou mírně vysazenou obdélnou římsou. Na sokl dosedá v užší ploše hranolové tělo kaple s výrazně konkávně prohnutými boky. Střed východní stěny tvoří valená nika na obdélném půdorysu, původně uzavřená dřevěným rámem. Výzdobu niky tvořila socha sv. Jana Nepomuckého. Pod nikou probíhá drobná oblounová římsa. Průčelí ukončuje stupňovitá korunní římsa nesoucí trojúhelníkový štít s mírně konkávně prohnutými hranami, v ploše hladký nezdobený. Boční stěny hladké, dodržují členění římsami, zadní stěna zcela hladká, přechází do trojúhelníkového štítu. Sedlovou úzkou střechu kryjí tašky bobrovky, z hřebene vyrůstá plochý jetelový kříž.