dům Zdeňka Elgera z Elgenfeldu

Polořadový dvoupatrový dům vzniklý jako přístavba k východnímu domu č.o. 8. Vysoký sokl budovy se suterénním patrem z režného kamenného zdiva je ukončen římsou. V soklu jižního uličního průčelí je prolomen pravoúhlý portál vstupu se zkosenou hranou stění završený vyloženou zalamovanou profilovanou římsou, pod níž se v supraportě nachází geometrický dekor. Uliční průčelí člení vystupující vertikální pásy prolomené pravoúhlými okenními otvory s vyloženými profilovanými návojovými římsami v 1. patře zalamovanými, v 2. patře rovnými, s geometrickým dekorem v suprafenestrách a s vyloženými profilovanými parapetními římsami, pod nimiž se nachází obdélné parapetní výplně s pravoúhlými vpadlinami. V parapetních vpadlinách pod okny nejvyššího podlaží se nachází ornamentálně zdobené kruhové tečíky. Západní boční průčelí porostlé popínavou vegetací člení hranolový arkýř na konkávně projmuté konzole. Zahradní průčelí člení v celé výšce rizalit. Průčelí jsou završena vyloženou profilovanou korunní římsou nesoucí valbovou střechu. Ohrazení pozemku domu tvoří z uliční strany zídka z režného kamenného zdiva, ze které vyrůstají hranolové cihlové sloupky nesoucí železné mříže z vertikálních prutů se zalamovanými hroty nahože spojené horizontálními pásy, ohrazení je prolomeno sloupkovou brankou.