měšťanský dům

Jednopatrový podsklepený nárožní dům s atikovým patrem, umístěný v jižní frontě náměstí, postavený z kamenného a cihelného zdiva a omítnutý hladkou vápennou omítkou růžové barvy, architektonické prvky jsou bílé, sedlová střecha je krytá eternitem, původně hambálkový krov upravený půdní vestavbou. Podélný trojtakt, hlavní průčelí šestiosé, okna pravoúhlá neolištovaná. V přízemí nárožní bosované pilastry, které nesou profilovanou kordónovou římsu. Vlevo mimo osu široký vstup se segmentovým obloukem. 1. patro s lizénovými rámy, atikové patro, které tvoří volutový štít, je odděleno masivní profilovanou korunní římsou. V ploše jsou 4 pravoúhlá okna, nad nimi v edikule mělká nika se segmentem, po stranách dvě oválná okénka v šambránách, ve vrcholu štítu štukové Boží oko s paprsky. Boční čtyřosá fasáda je v přízemí hladká, nad kordonovou profilovanou římsou stejné lizénové rámy a korunní římsa jako v průčelí. V přízemí poslední osy je pravoúhlý vstup. Chodba má segmentovou klenbu s lunetami, vlevo místnost s valenou klenbou a jednou výsečí. Ostatní prostory i v jiných podlažích, včetně atikového patra, jsou plochostropé. Sklep pod uličním traktem s valenou omítnutou klenbou. Prakticky celý interiér byl stavebně upraven pro potřeby školy, v zadní části byl napojen na nově postavený objekt se školní kuchyní a učebnami.