památník u Střelnice

Pomník je vyzděný z řezaných kvádrů ze světlé žuly. Na okrajích podélného plochého soklu jsou vyzděné ze tří řad zdiva dva podstavce pod železné mísy na zažíhání plamene. Na soklu je nízká podnož nesoucí komolý jehlan vyzděný z deseti řad kvádrů. Vprostřed je před něj vytažený pilíř s bronzovou nápisovou deskou. V horní části jehlanu je datum •30•/•III•/1945. Tvar jehlanu kopíruje z bočních stran trubková konstrukce s hroty, která se nad ním ohýbá, kříží a vniká do něj shora. Text desky: Vzdejte čest památce/16 severomoravských vlastenců/kteří byli 31. března 1945 na/náspu zdejší střelnice zákeřně/zavražděni gestapem/Oldřich Dušek, narozený 6. října 1924 z Troubelic/Miroslav Jurka, narozený 20. prosince 1918 z Dolních Studének/Bohumír Kovář, narozený 15. prosince 1907 z Dolních Studének/ František Kovář, narozený 27. října 1913 z Dolních Studének/František Langer, narozený 14. listopadu 1919 z Králové/Rudolf Otevřel, narozený 19. října 1919 z Troubelic/Jan Polák, narozený 20. srpna 1924 z Troubelic/Jaromír Spurný, narozený 12. září 1923 z Pískova/ Oldřich Spurný, narozený 12. září 1909 z Pískova/Arnošt Stryk, narozený 12. července 1921 z Králové/Adolf Schwarzer, narozený 19. ledna 1916 z Bludova/Josef Utěšený mladší, narozený 1. listopadu 1926 z Králové/Josef Utěšený starší, narozený 25. července 1902 z Králové/Jan Vítek, narozený 8. prosince 1918 z Pískova/Miroslav Vítek, narozený 5. března 1925 z Pískova/Antonín Vlček, narozený 19. dubna 1921 z Pískova.