nájemní dům

Levá část zrcadlově řešeného třípodlažního dvojdomu s pětiosým uličním průčelím akcentovaným ve čtvrté ose asymetrickým vstupním rizalitem, ke kterému se zleva přimyká druhý nižší rizalit. Jednoosý vstupní rizalit je v přízemí prolomen půlkruhově zaklenutým vstupem v předstupujícím žudrovitém útvaru členěném bosáží završeném hrotitou stříškou. Nad vstupem je rizalit prolomen pravoúhlým okenním otvorem osvětlujícím schodištní chodbu a výše nad ním dalším půlkruhově zaklenutým okenním otvorem, nad jehož záklenkem je profilovaná korunní římsa segmentově vypjata. Oba okenní otvory mají společnou plochou šambránu rámující též vpadlé pole mezi okny s reliéfním ornamentálním dekorem. Levý nižší rizalit je v suterénu otevřen segmentovým záklenkem na hranolových pilířích, kolem záklenku je bosáž. V přízemí je levý rizalit prolomen pravoúhlým okenním otvorem a v patře dvěma sdruženými okenními otvory s půlkruhovými záklenky. Pod sdruženými okenními otvory se nachází pravoúhlá parapetní výplň s geometrizujícím ornamentem. Průčelí mimo rizality člení v suterénu pásová rustika, pravoúhlé okenní otvory jsou rámovány plochými šambránami. Pravoúhlé okenní otvory v přízemí jsou opatřeny ústupkovými šambránami doplněnými profilovanými parapetními římsami. Pravoúhlé okenní otvory v patře rámují profilované šambrány s parapetními římsami. Na průčelí v patře vlevo od rizalitu se v meziokenní ploše nachází reliéfní ornamentální dekor, okenní otvor vpravo od rizalitu, kde průčelí plynule přechází v průčelí druhé části dvojdomu, je spolu s okenním otvorem sousedního domu rámován na horní a obou bočních stranách pásem perlovce doplněným dvojicí puttů, uprostřed v meziokenní ploše je umístěn vysoký reliéf objímající se mužské a ženské postavy v aktu, ve spodní části reliéfu vyplňují plochu bohatě drapovaná roucha spadající z rukou muže i ženy, mezi objímajícím se párem prochází vertikální pás perlovce. Uliční průčelí je završeno vyloženou profilovanou římsou. Střecha je prolomena hrotitým vikýřem.