nájemní dům Adolfa Bachera a Karla Pětníka

Nájemní dům se nachází na nároží Radnické a Průchodní ulice, přičemž jeho fasáda vytváří celé jižní průčelí Průchodní ulice. Jde o podsklepený, pětipodlažní, zděný omítnutý objekt s mansardovou střechou. Obdobně jako u protějšího objektu (Průchodní 378/1), pětipodlažní budovu charakterizuje zaoblené nároží se třemi okenními osami a balkonem ve čtvrtém patře. Směrem do Radnické z hmoty stavby vystupuje čtyřpodlažní hranolový arkýř, prolomený třemi osami, na pravé straně ve druhém a třetím patře je arkýř rozšířený o zkosenou část pojednanou štukovou florální dekorací. Po pravé straně arkýře se pak nachází ještě jedna okenní osa. Průčelí směrem do Průchodní ulice je prolomeno devíti (ve druhém a třetím patře deseti) osami. Okenní výplně jsou dřevěné, okna jsou dvoudílná, třídílná a v případě arkýře osmidílná. Přízemí se otevírá rozměrnými dřevěnými výkladci. Fasády jsou pojednány geometrickým a rostlinným štukovým ornamentem a dále se na plochách střídá využití hrubší a jemnější, hladké omítky. Do domu se vstupuje z Průchodní ulice, vstup je opatřen portálem s hladkými pilastry a se segmentovou supraportou se zubořezem. Nad vstupem je obdélný nadsvětlík orámovaný hladkými pilastry. V interiéru se dochovaly původní dveřní výplně a kovové, geometricky členěné okenní výplně na schodišti, částečně opatřené barevným sklem a mramorovými parapety. V prostoru dvouramenného schodiště se dochovalo zábradlí s geometricky členěnou výplní a keramická dlažba vstupní chodby a na podestách schodiště.