obytné stavení

Obytné stavení je patrové, s převážně zděným, resp. novodobě přezděným přízemím, dřevěným patrem a hrázděnými štíty. Původní roubení v přízemí je dochováno na části dvorní stěny, patro tu předstupuje na profilovaných koncích vysunutých stropních trámů. V předním štítu otočeném na SV od svahu, k lesu jsou v hrázděné diagonále skládaná pole, pod okny podkroví je hustší síťování. Ve štítech se projevuje skladba krovu - nad obytnou částí ležaté stolice, nad mlýnicí stojaté stolice. Ojedinělou skladbu má hrázdění na dvorní straně nad světnicí, mezi okny je tu delší diagonálně skládané pole. Okna ve štítu mají profilované římsy a frontony. Ve štítě k silnici je osazen dřevěný Kristus, který byl původně ve štítě směrem k lesu. Na sedlové střeše je zvonička.