měšťanský dům

Patrový dům na obdélné parcele, se sedlovou střechou s polovalbou. Dům částečně podsklepen, sklep zaklenut kamennou valenou klenbou. V jinak plochostropém přízemí je segmentem zaklenutá chodba, uprostřed dispozice domu překlenutá mohutným segmentovým pasem v sousedství komína. Vstup z chodby do jihovýchodní místnosti zasazen do půlkruhové arkády v silné zdi. V této prostoře trámový strop, po povodních roku 2002 zakrytý omítkovým podhledem. Patro plochostropé, jihovýchodní místnost také s trámovým podhledem s omítkovým podhledem. Celá severní stěna této místnosti je prolomená půlkruhovou arkádou, tvořící hlubokou niku, v níž další nika po zazděných dveřích. Krov jednoduchý vaznicový se stojatou stolicí. Dům renesančního původu je součástí historické urbanistické koncepce této části Rybářské ulice, vznikající od středověku. Dům pochází nejpozději z počátku 16. století. Památkově hodnotná je hmota domu.