pomník J. V. Slukova

Památník Jakuba Vojty Slukova se nachází na návsi před průčelím školy v oplocení s parkovou úpravou. Pomník je postaven na obdélném půdoryse ve tvaru pravidelně ustupujícího bloku z hrubě tesané žuly. Z rozložité masivní základny vystupuje ve středu obdélná deska s patkami. Na pohledové straně ( paralelně s průčelím školy) je umístěna leštěná bronzová deska s reliefní podobiznou muže s hlavou ve 3 profilu. Pod poprsím vavřínová haluz a pozlacený majuskulní nápis : Jakub Vojta Slukov / 18 25/ VII 47 / + 19 17/III 03 / člen K.C.Z. Národního / divadla V Praze / zakladatel Ú.J.Č.H. / první ředitel divadla Uranie / Pomník je věnován významnému českému herci a divadelnímu organizátorovi působícímu ve 2 polovině 19.století .