venkovská usedlost.

Objekt čp.10 tvořil usedlost kolem původního dvora spolu se sousedním domem čp.9. Nejsou propojeny klenutou vjezdovou bránou. Objekt sestává z obytné části na téměř čtvercovém půdorysu, která je kryta sedlovou střechou a jíž v severní části dominuje vnější komínové těleso. Tato obytná část usedlosti má uliční průčelí se štítem otočené k jihu, směrem do ulice, uliční fasáda postrádá jakékoliv ozdobné členění. Průčelí je tříosé, v horní třetině štítu jsou prolomena dvě úzká větrací okénka z půdy. Boční průčelí směrem na východ je prolomeno jedním malým okénkem na místě zazděného původního dveřního otvoru, následují okna vedoucí z hospodářského stavení, které navazuje na obytnou část. Hospodářské stavení navazuje ze severu na obytný dům, je kryté rovněž sedlovou střechou s drážkovými taškami, na ně přiléhá zastřešený přístavek, který kryje původní zděný kurník. Část hospodářského stavení byla v minulosti zrušena, podle fotografií původního stavu se jednalo o dřevník, zároveň zanikl střešní vikýř. Dnes je na místě zaniklé stavby volný prostor.