venkovská usedlost.

Objekt tvoří se sousedním čp.7 uzavřenou usedlost do tvaru písmene „U“, je s ním spojen klenutým vjezdem s dvoukřídlými plnými vraty. Obytné stavení s trojúhelníkovým štítem orientovaným k jihu do ulice plynule přechází v hospodářské budovy, jejichž sled není znám, jelikož reidentifikace nebyla uskutečněna v interiérech. Objekt je kryt sedlovou střechou. Uliční průčelí je tříosé, okna v přízemí jsou členěna do „T“ s pevným poutcem, otvíravá do interiéru, jsou lemována šambránami s ušima v horní části, ve štítu jsou pak prolomena dvě menší šestitabulková okénka, s jednoduchou štukovou šambránou. Mezi okénky je na štítě proveden plastický věnec, nad ním pak letopočet 1871 umístěný ve štítku. Ve vrcholu štítu je drobná nika pro sošku světce, místo ní je zde umístěna hliněná nádobka. Veškeré plastické prvky jsou provedeny v okrovém odstínu, hlavní plochy fasády jsou bílé.