měšťanský dům

Dvoupatrový dům obdélného půdorysu s rizalitem na severní straně v 2. ose od západu tvoří jednu stranu vnitřního dvora. V první ose od západu byl k severnímu průčelí přistaven novodobý přístavek. Objekt má hodnotnou autenticky dochovanou eklektickou fasádu. Budova je podsklepená, v nadzemních podlažích je třítraktová. Pod budovou je rozsáhlý sklep zaklenutý valenými klenbami s pětibokými výsečemi. Do sklepa vedou původní dveře z 19. století. V přízemí je plochostropé, všechna jeho okna jsou v hlubokých špaletách se segmentovým záklenkem, tato okna jsou původní z 19. století s kuličkovými závěsy. Některé vstupy v přízemí mají špalety zakončené segmentovým obloukem. Na severní straně v 2. ose od západu je umístěna místnost s klenutým pasem, podpíraným kovovým sloupem. Chodba za hlavním vstupem je klenutá stlačenou valenou klenbou s pasy. První a druhé patro je plochostropé. Okna v těchto patrech jsou opět rámovány hlubokými špaletami se segmentovým záklenkem, rovněž tak některé vstupy. V rozsáhlejší prostoře v prvním patře je strop nesen pasem ve tvaru stlačeného oblouku. Hlavní schodiště v budově má kamenné stupně. Na půdě se dochoval vaznicový krov se stojatou stolicí, komínová tělesa a cihelná podlaha.