dělnická kolonie

Dělnická kolonie stojí nedaleko Staré Huti při hlavní silnici z Hýskova do Berouna. Čtyři velké třípodlažní nájemní domy jsou postaveny v architektonicky jednotném historizujícícm stylu. Domy jsou zděné omítané se sedlovými střechami, Průčelí do ulice má po stranách mírně vystupující rizality zakončené sedlovými štíty, střední trakt mezi nimi má střechu orientovanou podélně s ulicí. Fasády jsou členěny soklem, patrovými římsami a lizénovými rámy, okna mají segmentové záklenky. Vstupy do 2 menších domů (blíže k Hýskovu) jsou uprostřed průčelí, u 2 větších domů jsou z obou bočních stran domu, kde ve střední části vystupuje rizalit se schodištěm, rovněž zakončený sedlovým štítem. K domům náleží drobné stavby kůlen.