židovský hřbitov

Hřbitov je obdélný, svou delší osou orientován SVV – JZZ, umístěný ve svahu se spádem k SSV. Obehnán je ohradní zdí z lomového kamene. Vstup do hřbitova je zděnou segmentovou brankou mezi dvěma převýšenými pilíři. Za brankou se nachází torzo zdiva původní márnice. Protilehlým vstupem se z márnice vchází do prostoru hřbitova. Hřbitov o rozloze 1.608 m2. Je zde dochováno zhruba 250 náhrobků, od doby založení hřbitova do 30. let 20. století, k posledním pohřbeným patří Růžena Červenková, která zemřela 5. ledna 1941. Hřbitov je souvisleji osazen náhrobky do 3/5 plochy od severozápadní strany. Ty jsou situovány v délce hřbitova v jakých si chronologických pruzích. Při severozápadní zdi jsou náhrobky nejstarší, typické židovské se zaoblenou horní hranou. Další pruh blíže vstupu obsahuje náhrobky časově mladší, jsou vyšší, z černé řezané a mnohdy leštěné žuly, nápisy na nich hebrejské, ale i české a německé. Ve zbývající jihovýchodní části hřbitova se nachází asi jen dvanáct náhrobků. Většina náhrobků je přední stranou obrácena směrem ke vstupu – k jihovýchodu. Většina plochy hřbitova je porostlá břečťanem, který zakrývá i některé náhrobky, v jihovýchodní části je v ploše uchycen barvínek.