měšťanský dům

Řadový dvoupatrový dům s tříosým uličním průčelím. Parter novodobě upraven – v levé krajní ose pravoúhlý hlavní vstup s historickým kamenným ostěním s ušima. Ve zbývajících dvou osách přízemí nové dřevěné výkladce, nad nimi je přes celou šíři fasády instalován úzký dřevěný vývěsní štít s nápisem „Dům ochránců přírody“. V patrech dochována pozdně klasicistní fasáda, obdélná okna v jednoduchých šambránách, ve 2. patře s uchy, jsou propojena parapetními poli s jednoduchými obdélnými zrcadly. Okna 1. patra jsou rovněž doplněna přímými nadokenními a parapetními římsami, v 2. patře pouze římsy parapetní, okenní výplně v líci fasády. Průčelí je po stranách lemováno kvádrováním v omítce a završeno vyloženou profilovanou korunní římsou. Na obnovené fasádě byla užita výrazná barevnost – kombinace bílé pro pasivní, modrošedé pro aktivní architektonické články a starorůžové pro zrcadla parapetních polí. Mezi okny prvního patra se nachází dřevěná skulptura z poslední doby, stylizovaně znázorňující lidskou postavu. Dvorní fasáda hladká, dvě okenní osy, v přízemí v pravé vstup, v levé široké, segmentově uzavřené okno. V interiéru přízemí vpravo hloubkový prostor zaklenutý valeně s trojbokými výsečemi a mírně vytaženými hřebínky. Čela výsečí jsou parabolická. Vlevo bývalá vstupní síň, předělena příčkou, polokruhově valená s křížovou lunetou. Patra plochostropá. Dům má dochovány hodnotné historické sklepy.