měšťanský dům

Řadový městský dům, prostupující celou šířku parcely. Do ulice Starobrněnské je dvoupatrový s šestiosým uličním průčelím, zastřešený novodobou sedlovou střechou se sledem šesti shodně provedených vikýřů. Pravidelně rozmístěné okenní otvory jsou pravoúhlé, okna rámují šambrány a přímé nadokenní a parapetní římsy. V přízemí je prolomena trojice obloukově zaklenutých otvorů, centrální z nich je původní vstup do dvora opatřený kamenným portálem s dvojicí pilířů a klenákem dekorovaným reliéfním akantem. Průčelí završuje profilovaná korunná římsa. Dle historických fotografií oddělovala původně přízemí a patra kordonová římsa a nároží domu bylo opatřeno kvádrováním (do současnosti nedochováno). Do ulice Peroutkové je dům třípatrový s čtyřosým uličním průčelím, zastřešený novodobou sedlovou střechou s půdní vestavbou. Přízemí a patra odděluje kordonová římsa, na niž přímo dosedají okna 1. patra. Pravidelně rozmístěné okenní otvory jsou pravoúhlé, okna rámují šambrány, přímé parapetní římsy a přímé nadokenní římsy s novodobým tlačeným geometrickým ornamentem ve vlysu. V nejvyšším 3. patře jsou okna lemována pouze šambránami a parapetními římsami. V přízemí je prolomena čtveřice segmentově zaklenutých vstupů lemovaných profilovanými ústupkovými šambránami. Průčelí je završeno profilovanou korunní římsou.