Janáčkův domeček

V zahradě volně stojící přízemní domek o půdorysu ve tvaru písmene L, přiléhající zadní stěnou k zahradní zdi. V hlavním průčelí orientovaném do ulice Smetanovy předstupuje půlkruhový arkýř s trojicí pravoúhlých oken. Arkýř je zastřešen nízkou stříškou přiléhající k tympanonu nízkého trojúhelného štítu. Obdobně utvářený trojúhelný štít završuje rovněž západní průčelí budovy směřující k hlavní vile s dvojicí pravoúhlých oken, mezi nimiž se nachází pás reliéfního dekoru s hudebními motivy. Oba štíty propojuje atika, jejíž nároží dekorují secesní reliéfní plastiky orlů s roztaženými křídly a vavřínovými festony. Budovu obíhá nízký sokl z režného cihlového zdiva, nároží jsou armována. Na levé straně hlavního průčelí přiléhá krytá dřevěná vstupní veranda. Budova je zastřešena nízkou valbovou střechou. V interiéru zůstala dochována Janáčkova pracovna, vybavená původním mobiliářem.