obytné stavení

Přízemní zděný dům podélné dispozice, zapojený do obvodové zástavby dvora, se sedlovou střechou a asymetrickým štítem zakončeným valbičkou. Vstup z podélného průčelí vede do průchozí síně, nad ním ve střeše umístěn seníkový vikýř s bedněnými dvířky. Zdivo cihelné, obílené. Střešní krytina původně z břidlicových šablon, viditelnou část zadního bedněného štítu dosud pokrývá břidlice. Průčelí nad omítaným soklem člení dvě obdélná novodobá nečleněná okna, dříve dvoukřídlá, s ventilačním horním křídlem, odsazená podbrádková římsa krytá plechovou, dříve eternitovou stříškou. Průčelí zakončuje zděný štít s valbičkou střechy, asymetricky přetažené do dvora k ochraně zápraží. Ve štítu jsou osově souměrně dvě menší nečleněná obdélná okna (původně dvoukřídlá, s příčkou v horní třetině, s hladkou omítkovou šambránou). Štít po obvodu lemoval jednoduchý plochý římsový profil. Mezi okny v přízemí je pod římsou vyzděná drobná nika se segmentově vzdutým nadpražím, pro světeckou sošku (patrně madonka).