socha Panny Marie s Ježíškem na podstavě

Socha Madony v životní velikosti, s Ježíškem v náručí na pravé paži. Vše z glaukonitického pískovce. Socha osazená na betonovém základu. Patka soklu profilovaná nahoře výžlabkem. Sokl obdélný s přisazenými svislými volutami, na jejich bocích v kasulových rámech vtesané nápisy. Vtesaný nápis na čelní ploše: RADVG SE MARIA RO / DICKO BOZI NEPOSC / WRNENA PANO / RA: NEBSI OD ANDELA / RADOST DOSTALA / RA: NEB SI PORODI: GA / SNO T CELE: SWETA / RA: NEB SI PORODI: A BES / PORVSSENI I ZVSTALA / RA: O MILOSTI PLNA / RODICKO SVETLA NEB / TEBE CHWALI A CTI VŠECKI I O STVOŘE: PRO / SIM TEBE ABIS MA VOR / DAVNICI BILA A V TVEHO / SI: PA: NASE: GEZI: CRI: A:// na pravé volutě: KDOŽ MNE / NAGDE NA / GDE ŽIWOT / A NABVDE / SPASENI / ODE PANA / PRI: SAL: C: 8//. Na levé volutě: ZDRAVAS / KRALOVN: / RVŽENCE / ZDRAVAS MATICKO / GEZISSE//. na zadní straně dole: A: 1736a DI 2 MAG / IAN STEFFEK//. Krycí římsa vzdutá s oblounkem, lesbickým kyma, deskou, odsazením a nízkou simou. Vlastní figura na soklíku s hluboce prožlabenými předními nárožími a předsazenou čelní stranou, profilovaným hlubokým ustupujícím vyžlabením a destičkou. V oblaku u nohou Madony dvě andílčí hlavičky. Madona oděna v dlouhý splývavý šat, pravé koleno pokrčeno a chodidlo předstoupeno. Madona i Ježíšek mají na hlavě korunu, Madona levicí přidržuje Ježíškovu pravici s růžencem, splývajícím z rukou ke kolenu.