měšťanský dům

Jednopatrový dům, střecha sedlová s polovalbou, štítová orientace. Podsklepený. Vpravo zaklenutý průjezd, který slouží jako průchod do Plachého ulice. Dům nemá podloubí. Dům sloužil a slouží k bydlení (patro a podkroví). V přízemí se nachází 2 „vietnamské prodejny“ s oblečením. Řadový jednopatrový dům o čtyřech okenních osách a jedné arkádě podloubí. Sedlová střecha s polovalbou, štítově orientovaná, má na střeše eternitovou krytinu. Hladké průčelí s lichoběžníkovým štítem je členěno pouze orámováním štítu a plastickými jednoduchými pásy v místech kordónových říms. Do levé arkády podloubí je vložen obchod (se dvěma křížovými klenbami), druhá (pravá) arkáda je volná a otvírá se do průjezdu, sloužícího jako průchod do Plachého ulice. Dům nemá podloubí, ale rozšiřuje se právě nad Plachého ulici – tato část průchodu má čtyři pole křížové klenby. Okna v průčelí jsou špaletová, členěná do „T“ s poutcem. Okno ve štítě je trojdílné s poutcem a dále je štít doplněn po stranách tohoto okna o dvě malá nečleněná okénka (po jednom z každé strany). Kromě průchodu do Plachého ulice a přilehlé prostory v přízemí, které jsou zaklenuty křížovými klenbami s nízkými hřebínky, jsou další prostory přízemí, patra i podkroví plochostropé. Podlaha průchodu do Plachého ulice je z kamenných ploten.