městský dům

Dvoupatrový nárožní dům má průčelí o 6-ti okenních osách směrem do ulice U Černé Věže a do ulice Hroznová. Objekt má neorenesanční fasádu, v přízemí je fasáda s jednoduchou pásovou bosáží, sokl je obložený řezanými kamennými novodobými deskami. Na nároží se nachází věžička krytá bonnským šindelem s chrliči ve tvaru draků. Lunetová římsa nárožní věžičky je zdobena stejně jako 3. patro sgrafitovou výzdobou s rostlinnými motivy, původní z roku 1898. Střecha celého objektu je též kryta bonnským šindelem. Vedle věžičky vystupují nad římsou směrem do ulice U Černé Věže a Hroznová vykrajované štítky. Průčelí do ulice U Černé Věže má ve třetím patře balkon s balustrádovým zábradlím, nad ním a pod ním se nachází malby secesních postav (dvě fresky ženských postav představujících alegorie přástevnictví a malířství). Současná fasáda objektu pochází z roku 1898, kdy objekt vlastnil ředitel městského muzea akad. Malíř Richard Kristinus, který sám výzdobu navrhl. Pod oblouky balkonu jsou malby s květinovými motivy. Po stranách balkonu se nachází dvě štukové kartuše s portréty. Korunní římsa je profilovaná, ve spodní části štukový vejcovec. Kolem oken druhého a třetího patra jsou suprafenestry. Okna druhého patra jsou obdélná, ve třetím patře jsou s obloukovým zakončením, všechny výplně okenních otvorů, vyjma parteru, jsou členěná do „T“. Okna v patrech objektu jsou bílá a plastová. V přízemí se nachází hnědé, dřevěné výlohy. Krov je nový, šroubovaný z řezaného dřeva, jako střešní krytina byl použit bonnský šindel.