zahrada s venkovním schodištěm a sochařskou výzdobou

Budova je začleněna do rozsáhlé zahrady, kterou od ulice odděluje kovový plot na cihelné podezdívce. Přední část zahrady je zvýšena oproti úrovni ulice. Druhá část zahrady se vzrostlou zelení navazuje za vlastní budovou. Tato strana zahrady s hřišti a údajně i s bazénem byla cca před 25 lety výrazně zmenšena v souvislosti s novým řešením hlavních komunikací a městské dopravy do nových sídlišť Košutka a Bolevec. Severně od budovy bývala zahrada zelinářská. Dnes tu stojí obyčejné obedněné přízemní stavení, které původně bývalo otevřenou letní jídelnou. Část zahrady před budovou je doplněna schodišti, vzrostlou zelení a sochařskou výzdobou (socha „Děvče“ - dílo ak.sochaře Otakara Waltera, zřejmě z r. 1931).