dům U Koulí

Měšťanský dům nepravidelného čtyřkřídlého půdorysu, zvaný "U Koulí", plynule zakončuje zástavbu západní fronty Šrámkovy ulice a navazuje na dnes již neexistující Putimskou bránu. Areál domu tvoří cenný architektonický a urbanistický prvek v Městské památkové zóně Písek. Areál domu je tvořen vlastním domem s podélnou fasádou orientovanou do ulice, dvorním křídlem na severní straně a domkem vestavěným do bašty. Bašta je je součástí městského opevnění č.ÚSKP 38097/3-2385. Na JZ straně je pozemek ohraničen hradební zdí s vázami, která je rovněž součástí městského opevnění č.ÚSKP 38097/3-2385. Na východní průčelí domu navazuje torzo bývalé Putimské brány, které je rovněž součástí městského opevnění č.ÚSKP 38097/3-2385. Na SZ straně byly v parkánu situovány kolny, které byly zbourány a na JV straně garáž, která byla rovněž zbourána.