venkovská usedlost

Venkovská usedlost se nacházi v dominantní poloze návesniho prostoru, na mírném návrší centrální části obce, v sousedství usedlosti čp. 7 a čp. 9. Venkovskou trojkřídlou usedlost tvoří přízemní objekty kolem nepravidelného dvora. Na východní straně je dvůr usedlosti oddělen od návesniho prostoru ohradní zdí s vjezdovou bránou, na západní straně za stodolami navazují humna. Obytně hospodářská budova je severním křídlem, orientovaným štítem do návesního prostoru, na který navazuje ohradní zeď s vjezdovou bránou. Jižní křídlo usedlosti je krátké a tvoří je na východě vedle vjezdové brány špýchar, na který navazuje v odstupu za ohradní zdí stáj. Západní křídlo usedlosti tvoří dvě stodoly, které oddělují humna od dvora a jsou situované v celkovém odstupu od ostatních křídel usedlosti.