kaple sv. Jana Nepomuckého

Zděná kaple s výraznými barokními prvky se nachází na návsi obce Turovec. Zděná, omítaná kaple, založena na půdorysu čtverce se zaoblenými rohy, vyzdobenými lisénami s konzolovými hlavicemi. Průčelí členěno obdobně, vstup pravoúhlý, dvoukřídlé dveře za špaletou, přístupné po dvou betonových stupních. Dveře dole výplňové, nahoře s plaňkovou svislou mříží. Nad vstupem malá nika s konchou. Boční stěny mají po jednom okénku v hlubší špaletě, jsou pravoúhlá, záklenek nahoře vypjatý do nízkého segmentu. Kolem špalety štuková šambrána bez dolního trámce, nahoře se štukovým klenákem. Stěny dole opatřeny mírně vystupujícím soklem, do něhož se hmotově prolínají paty svislých lisén, nahoře ukončeny fabionovou oběžnou římsou, podepřenou konzolovými hlavicemi lisén. Kapli přikrývá střecha ve tvaru cibulovité báně, šestiboká s námětkem, pobita plechovými šablonami, prudce vybíhá do lucerny s arkádami okének, nahoře završena opět bání, z níž vybíhá útlý kužel nesoucí makovičku, na níž kovaný plastický dvouramenný křížek, doplněn plechovými ozdobami.