zvonička

Zvonička je osazena na Z okraji komunikace, procházející návsí, na mírně vyvýšeném tarasu. Je oplocena kovovým zábradlím. Tesána ze žuly , spočívá na rovném žulovém, avšak novějším čtyřbokém kvádru, v němž je vytesána nika, s odstupňovanou patkou. Ve dříku je protesána arkáda, do níž je zavěšen zvonek. Pod arkádou vytesáno mělké pole s půlkruhovým obloukem, patrně pro vsazení obrázku. Kaplička završena oblým čtyřbokým jehlanem, ukončeným koulí, na jeho patce jsou vypjaty 4 segmenty. Nika je opatřena novými dvířky, bývala v ní socha. Zvonička je oplocena nízkým kovovým zábradlím na kamenné podezdívce. Toto oplocení není součástí památkové ochrany. Tesána ze žuly , spočívá na rovném žulovém, avšak novějším čtyřbokém kvádru, v němž je vytesána nika, s odstupňovanou patkou. Ve dříku je protesána arkáda, do níž je zavěšen zvonek. Pod arkádou vytesáno mělké pole s půlkruhovým obloukem, patrně pro vsazení obrázku. Kaplička završena oblým čtyřbokým jehlanem, ukončeným koulí, na jeho patce jsou vypjaty 4 segmenty. Nika je opatřena novými dvířky, bývala v ní socha. Zvonička je oplocena nízkým kovovým zábradlím na kamenné podezdívce. Toto oplocení není součástí památkové ochrany.