boží muka

Žulový tesaný pilířek je nesen čtyřbokým podstavcem a dřík je posléze otesán do osmihranu. Z nároží podstavce vybíhají drápky, stejným způsobem je dřík ukončen nahoře. Střední část pilířku je ztracena v místě původní lokality. Oblé vyžlabení odděluje rozšířenou horní desku, na které je upevněna čtyřboká hlavice. Hlavice je formována do dvou mělkých obdélných nik, dvě stěny jsou hladké a celistvé. Vše vrcholí stříškou vzniknou kolmým průnikem dvou sedlových stříšek. Chybí původní obrázky, patrně na plechu, v současné době jsou nahrazeny obrázky novými. Na štítku nad obrazem je vtesána datace 1508, na zadní hladké stěně IHS 1633, na protilehlé 1718. Pozemek je chráněn jako součást areálu kostela Nanebevzetí Panny Marie, rč. ÚSKP 31178/3-1316.