měšťanský dům

Zděný řadový dům o dvou patrech pod mansardovou střechou, s fasádou členěnou deseti okenními osami. Plochu přízemí s odstupňovaným soklem, v němž jsou obdélná sklepní okénka, zdobí pásová rustika, v první ose je obdélný, segmentem sklenutý vstup opatřený dřevěnými dvoukřídlými dveřmi, nad ním štuková segmentově zaklenutá římsa, v desáté ose je umístěn obdélný vjezd s půlkruhovým záklenkem, rámovaný plochou lizénou a párem plochých pilastrů, nad ním je umístěn v kartuši kamenný znak, zalomený pásovou kordonovou římsou. Obdélná okna mají segmentové záklenky, bosované nadokenní pasy pod profilovanými podokenními římsami. Okna v patrech jsou obdélná, v profilovaných šambránách, spojená svislými pruhy, v patře jsou dvojité přímé nadokenní římsy, v 2. patře přímá nadokenní římsa společná. Korunní římsa pásová je několikrát odstupňována. Do mansardy vedlo deset vikýřů pod sedlovými stříškami, dnes přestavěno na střešní patro. Přebudované interiéry jsou plochostropé. Z vjezdu je boční vstup do čp. 59. V letech 1859–1914 byl součástí bývalého kláštera a výchovného institutu sester sv. Kříže.