jz domek

Přízemní zděný objekt na protáhlém obdélném půdorysu s výrazně okosenými nárožími a mělkými rizality uprostřed podélných stran, završený valbovou střechou, v níž se ve hřebeni uplatňuje zděný komín. Průčelí jsou pravidelně řešená a osově souměrná. Uprostřed je situován vstup, po stranách po jednom vysokém dvoukřídlém oknu, děleném do 6 tabulí zasklení. Fasády člení lisenové rámce podtržené soklem a ukončené římsou s deformovanou profilací. Ve více vrstvách se zachovaly stopy barveného členění (červeno okrové, bílé ..členění je možné ověřit pouze restaurátorským průzkumem). Střešní krytina je nepůvodní - z betonových francouzských tašek. K oběma krátkým stranám objektu uprostřed přiléhají úseky ohradní zdi dvora.