měšťanský dům

Západně přiléhá k domu malý dvorek s vlastním parcelním číslem, který ovšem není součástí kulturní památky. Exteriér: Jedná se o nárožní měšťanský dům zahajující souvislou řadu typizovaných domků na západní frontě České ulice při východní ohradní zdi kláštera. Objekt je jednopatrový, zakončený pultovou střechou krytou pálenými taškami. Ve střeše jsou umístěny směrem do ulice dva vikýře s malými čtvercovými okny a shodnou krytinou jaká je na celé střeše. Uliční průčelí je tříosé, přičemž střední osu v přízemí tvoří vchodové dvojkřídlé dveře s obdélným proskleným nadsvětlíkem. Dveře jsou lemovány kamenným omítaným ostěním se stuhou. Oba okenní otvory v přízemí jsou osazeny výkladci, zatímco v patře jsou dřevěná špaletová okna s šestitabulkovým členěním. Všechny okenní otvory jsou pravoúhlé a lemovány štukovými šambránami. Fasáda uličního průčelí je hladce štukově omítnutá, na nárožích armovaná a v úrovni prvního patra členěna lehce plastickou kordonovou římsou, v jejímž středu je umístěna strohá kartuš ve tvaru čtyřlístku s číslem orientačním. Hmota průčelí je ukončena profilovanou korunní římsou. Fasáda štítu je stejně hladce štukově provedená, na SV nároží armovaná a v úrovni prvního patra pokračuje lehce plastická kordonová římsa. Štít má jednu osu, přičemž okna nejsou umístěna přesně nad sebou. V obou okenních otvorech, jak ve zvýšeném přízemí, tak i v patře, jsou osazena dřevěná špaletová okna, lemovaná štukovými šambránami stejně jako je tomu u uličního průčelí. Dvorní fasáda je dvouosá, přičemž při jižním okraji jsou prolomeny dva okenní otvory nad sebou, a to v úrovni prvního patra a obytného podkroví, osazené dřevěnými, šestitabulkovými, špaletovými okny, a v přízemí je lehce mimo osu umístěno menší čtvercové okno. Naopak při SZ nároží je situováno jedno malé čtvercové okénko v úrovni podkroví. Vstup do dvora je přistavěn k západní zdi domu a je kryt pultovou střechou s pálenými taškami. Severně k němu přiléhá pultovou střechou krytá terasa.