fara

Volně stojící patrová budova obdélného půdorysu o 7 × 2 okenních osách, s mělkými rizality o 3 osách uprostřed vstupního i dvorního průčelí. Střecha valbová s výraznými námětky, krytá eternitem. Fasády člení horizontální široká pásová kordonová římsa, vertikálně nárožní pilastry bez hlavic lizénového typu. Vstupní portál s kamenným ostěním je bohatě propracován a nahoře uzavřen odsazenou archivoltou se zdviženým klenákem. Klenák má nahoře odsazený půloblouk. Ostění portálu vyrůstá z obdélné podnože zdobené výplní psaníček. Portál ze dvora je jednodušší, má kamenné obdélné propracované ostění s uchy. Všechna okna shodná, jsou lemovaná šambránami s uchy. Obdélná, šestidílná, ve vrcholu šambrány s klenákem. V bočních průčelích jsou nad okny patra lomené suprafenestry. S areálem kostela sv. Jiří je fara propojena brankou – dnes jen otvor – v ohradní zdi.