měšťanský dům

Přízemní dům obdélného půdorysu se nachází na svahu východně od ulice vedoucí na náměstí. Je zakončen polovalbovou střechou s vláknocementovou krytinou břidlicově černé barvy. Podhledy přesahů střechy jsou omítané kromě jižního bedněného štítu. Na každé straně střechy je nově postaven pultový vikýř s obdélníkovými okénky na šířku a krytý také eternitovými šablonami. Hlavní severní štítové průčelí je tříosé. Levou osu tvoří původní dřevěné vchodové dveře s ozdobně kladenými svrchními prkny, původním zámkem a obdélným nadsvětlíkem. Další dvě osy vyplňují dřevěná dvojitá dvoukřídlá okna, ven a dovnitř otvíravá, jejichž vnější křídla jsou osazena v líci fasády. Okna stejného typu jsou umístěna také v podkroví, avšak rozměrově jsou trochu menší a jejich osy nekorespondují s přízemím. Na ose mezi oběma přízemními okny je zhruba v úrovni stropu v průčelní zdi zhotovena nika, v níž se nachází drobná plastika sv. Antonína Paduánského. Antonín je oděn v tradičním františkánském hábitu, na němž má zavěšen mohutný růženec, v levé ruce drží Ježíška a pravou rukou svírá pravděpodobně větev ořechu, případně lilii. Celá plocha uliční fasády je hrubě omítnuta cementem, avšak tato podoba by se měla změnit v původní štukovou omítku. Také ostatní fasády domu mají hrubou cementovou strukturu. Dvorní štítová zeď je navíc v úrovni podkroví bedněná a oproti uličnímu průčelí je prolomená jen jedním okenním otvorem. V přízemí je fasáda tříosá jako směrem do ulice, přičemž obě krajní osy představují dveře a pouze střední osa je vyplněná oknem stejného typu jako jsou okna uliční.