měšťanský dům

Měšťanský dům čp. 60 je postaven na obdélné parcele a zakončen sedlovou eternitovou střechou, která má v jihovýchodní části valbu. Dům je přízemní, ale vzhledem ke svažujícímu se terénu směrem k řece je v severozápadní části dvoupodlažní. Uliční jihovýchodní průčelí je tříosé. Zcela vpravo je v kamenném ostění situován hlavní vstup do domu. Jedná se o jednokřídlé, dřevěné, segmentově zaklenuté dveře svlakové konstrukce, jejichž lícová strana má ozdobně, proti sobě diagonálně kladené latě. Dveře jsou opatřeny původním krabicovým zámkem, který je ovšem zcela zkorodovaný. Další dvě osy vyplňují obdélná špaletová okna s šestitabulkovým členěním, kolem nichž zřejmě probíhaly malované šambrány. Fasáda uličního průčelí je značně poškozená, omítka místy opadává až na zdivo, které je smíšené. Jihozápadní průčelí není viditelné, neboť k němu těsně přiléhá sousední objekt. U severovýchodního průčelí kdysi stával zděný objekt, pravděpodobně hospodářský, z něhož se dodnes zachovala pouze severozápadní kamenná obvodová zeď se zaklenutým vstupem na schodiště vedoucím do zvýšeného přízemí domu čp. 60. Směrem do ulice je tato stavební parcela č. 89 ohrazena novodobou zdí s pravoúhlými dvoukřídlými dveřmi. Severovýchodní obvodová zeď domu čp. 60 je vyztužena pomocí přizděných cihelných tvarovek. Dále je zde zazděno starší zaklenuté propojení se sousedním bývalým hospodářským stavením. Dvorní severozápadní průčelí je hrubě omítnuté a dvouosé. Tyto osy tvoří menší obdélná špaletová okna se šestitabulkovým členěním, která jsou osazena v líci fasády.