zvonice

Zvonice je vedle zámku a kostela další dominantou náměstí. Od JV průčelí kostela sv. Martina je oddělena úzkou uličkou, přední průčelí zvonice a kostela jsou v téměř jedné rovině (zvonice trochu předstupuje). Exteriér Objekt zvonice je věž zhruba čtvercového půdorysu, z kamenného masivního zdiva. Má dlátovou střechu krytou bobrovkami. Úprava fasád je novogotická. V nadpraží segmentového portálu v přední stěně je umístěn znak města. Vzadní stěně je v 1. patře kamenný profilovaný portálek, přístupný dřevěným pavlačovým schodištěm. Okenní otvory v 1. patře mají dekorativní výplně z barevných skel zasklených do olova. Druhé patro je odděleno profilovanou kamennou římsou. Okenní otvory druhého patra jsou zaklenuty lomeným obloukem s kamenným profilovaným ostěním. Parapety jsou dekorovanými slepými kružbami s kvadriloby. Po stranách oken jsou erbovní štítky. Korunní římsa je kamenná, dvakrát vyžlabená, s kamennými chrliči v rozích.