měšťanský dům

Jednopatrový měšťanský dům čp. 88 se nachází v jižní zástavbě domů na náměstí. Dům gotického původu vystavěný na úzké hloubkové parcele má dochovanou úpravu fasády z 19. století. Dům stojí na svahu, proto ze severní strany vystupuje jako přízemní. Jednopatrový dům vystavěný na úzké hloubkové obdélné parcele je součástí zástavby jižní fronty náměstí. Je zastřešen sedlovou střechou, na jižní straně s polovalbou, krytou pozinkovaným plechem. Severní průčelí domu je v přízemí i v patře tříosé, zatímco štítová zeď má jen dvě osy. Hlavní vstup do domu je umístěn zcela vlevo a je osazen dřevěnými dvoukřídlými dveřmi z 19. století. Ty jsou upevněny v kamenném ostění s obdélným nadsvětlíkem. Okna v přízemí jsou dvoukřídlá, dvojitá, osazena ve špaletě a lemována bílenou paspartou bez vystupujícího pásku, který byl nejspíše poslední úpravou průčelí odstraněn. Okna v patře jsou naopak osazena v líci fasády a jedná se dvoukřídlá, dvojitá okna členěná do T s horní ventilací. Okna jsou rovněž lemována bílenou paspartou bez vystupujícího pásku. Okna ve štítové zdi osvětlující podkroví jsou opatřena dřevěnými žaluziemi a jsou lemována stuhovou šambránou s vystupujícím páskem. Plocha uliční fasády je horizontálně členěna plochými, mírně vystupujícími patrovými římsami a je ukončena vysokým, pozdně klasicistním štítem. Ten je završen tympanonem, v jehož středu je vyobrazen ornament ve tvaru půlkruhu. Zadní / jižní průčelí je hladké a rovněž tříosé. V úrovni patra, které zde funguje jako přízemí, jsou prolomeny dva okenní otvory. Ty jsou v líci osazeny dvojitými, dvoukřídlými okny s šestitabulkovým členěním a lemováním bílou paspartou. Pravou osu představují vstupní dřevěné jednokřídlé dveře osazené v hrubém kamenném ostění s nadsvětlíkem. Také štítová zeď má trojici otvorů. Uprostřed je vhoz s jednoduchou svlakovou dvoukřídlou okenicí, po obou stranách se nachází po jednom menším okně opatřeném dřevěnými žaluziovými okenicemi. Štít je ukončen polovalbou. Na východní straně domu se dochovala soutka, která je jeden metr široká a je ukončena zhruba v polovině délky objektu a dále je zazděna. Její dláždění má takový sklon, že zároveň tvoří koryto pro odvod dešťové vody.