měšťanský dům

Měšťanský dům čp. 103 je postaven na půdorysu písmene L a je zakončen valbovou střechou, přičemž podélné křídlo rovnoběžné s ulicí je na východní straně zakončeno sedlově. Střecha je kryta keramickými raženými drážkovými taškami. Dům je dvoupodlažní s půdou, přízemí je částečně zapuštěné do terénu, neboť pozemek, na němž objekt stojí, je mírně svažitý k severovýchodu. Fasáda celého objektu je hladce štukově omítnuta. Její plochu člení barevně odlišený sokl a malovaná vodorovná lizéna v úrovni stropu přízemí; fasádu zakončuje fabionová korunní římsa. Uliční průčelí je dvouosé; jednoduchá, dvojkřídlá, šestitabulková okna jsou osazena ve špaletě a jsou lemována malovanými šambránami. Všechna okna jsou u celého objektu shodná, s výjimkou malých jednoduchých okének osvětlujících vstupní předsíň domu a sklepní prostor. Severovýchodní zeď je také jednoosá, zatímco severní stěna má dvě osy - levou tvoří okno v patře a pod ním malé okénko do předsíně a pravou osu představují vstupní dveře, vyrobené z dřevěného masívu, s rámovou konstrukcí a se dvěma kazetami. Vstup je krytý pultovou stříškou s taškovou krytinou. Při západní zdi kdysi stávala kaple, která byla zbourána a v současné době se na místě nachází zbytek jejího zdiva, které je stabilizováno a překryto přístřeškem. Jižní část stěny má odkryté kamenné zdivo, zbytek je omítnut. Při severozápadním nároží jsou ve zdi obnažené tři různě velké kameny. V přízemí západního průčelí je prolomen jeden dveřní otvor, který je zakryt pultovou taškovou střechou. Jižní průčelí směřující do zahrady je tříosé, přičemž dveře v přízemí jsou umístěné přímo mezi první a druhou okenní osou zleva. Také se jedná o dřevěné, jednokřídlé, rámové dveře, zdobené dvěma kazetami. Východní průčelí je čistě hladké a přiléhá k němu zbytek kamenné ohradní zdi, která byla součástí hradebního systému.