zámek

Uzavřená dvoupatrová dispozice se středním dvorem a věží při JV nároží, doplněná na severu hospodářským dvorečkem, obklopeným přízemními budovami; střechy jsou ploché, sedlové (břidlice), na věži rovná terasa. Vstupní jižní průčelí s představenou hranolovou třípatrovou věží je 2 patrové, o 10 osách, členěné bosováním, do něhož jsou vložena okna. V přízemí jsou segmentové záklenky a v nadpraží zalamující se římsy, v patrech mají půlkruhové záklenky, profilovaná ostění a v nadpraží bosování složené do tvaru oslího oblouku. Fasádu ukončuje gotizující vlys s kružbami; při západním nároží dosedá na římsu stupňovitý, panely členěný štít s nárožními fiálami. Bosovaná věž má v ose přízemí vstupní půlkruhový portál v pravoúhlém rámu. Nad ním je osazen kamenný balkon, na který se otvírá dvoudílná arkáda pod společnou nadpražní římsou; nad arkádou je ve hvězdicové rosetě znak Lažanských z Bukové. Ve výši 2.p. je věž ukončena ochozem s cimbuřím; ustupující 3.p. je opatřeno sdruženými okny s rosetami a ukončuje vlys s cimbuřím, na nároží doplněným věžicemi. Jednopatrové východní průčelí se značně zvýšeným přízemím (vyrovnávajícím pokles terénu) o 9 osách ukončuje na severním nároží polygonální věžice; prorůstá jím těleso kaple s plochým závěrem. Fasádu člení opět bosování a průběžná kordónová římsa; hlavní římsa nese vlys se stupňovitými štítky se střílnami. Okna přízemí jsou kruhová, v 1.p. s půlkruhovými záklenky a spočívají na společné římse. Kapli, osvětlenou velkou rosetou, ukončuje stupňovitý štít s křížem ve vrcholu, zdobený panely, nikami a kružbovými útvary. Nárožní věž ve výši hlavní římsy zdobí kružbový vlys; její ustupující horní patro s lomenými okénky ukončuje cimbuří. Západní průčelí o 13 osách je řešeno stejně jako jižní; nad hlavní římsou je v jeho ose umístěn bohatě členěný štít stejného typu. K severnímu průčelí je připojen nevelký hospodářský dvorek, obklopený přízemními budovami, krytými sedlovými střechami (břidlice); na nároží je doplňují štíhlé polygonální věžice. Fasády jsou bosované, s jednoduchými pravoúhlými okny na vnějších průčelích; do dvora jsou okna půlkruhová, která se střídají s portály tvaru oslího oblouku. Nad hlavní římsou východního traktu je stupňovitý štít s hodinami.