špýchar

Špýchárek stojí napravo od vjezdu do dvora venkovské usedlosti čp.4, proti obytnému stavení. Zděná ohradní zeď s bránou navazuje na zděnou štítovou zeď špýchárku. Před špýchárkem je předzahrádka ohraničená plotem z drátěného pletiva a na pravé straně kamennou opěrnou zídkou. Špýchárek je drobná roubená stavba se sedlovou střechou krytou drážkovými taškami. Stře-cha je vykonzolována přes levý štít. Stěna navazující na zděnou omítnutou ohradní zeď (do návsi) je rovněž zděná. Roubená část spočívá na zděné omítnuté asi 1 m vysoké podezdívce. Průčelí do dvora má zastřešenou dřevěnou pavláčku se zábradlím vyřezávaným do tvaru kuželek, přístupnou po několika dřevěných schůdcích. Z pavláčky se dveřmi v trámové zá-rubni, ze šikmo řazených prken vstupuje do zvýšeného přízemí objektu. Vpravo od vchodu je malý obdélníkový větrací otvor. V levém štítu je kamenné točité schodiště do sklepa. Půda je přístupná z dřevěného schodiště vedoucího na půdu sousedního chléva (novodobé budovy).