socha sv. Jana Nepomuckého

Objekt je součástí městské památkové zóny Soběslav. Socha se nachází v sousedství plastik sochy sv. Josefa a novodobého krucifixu východně od kostela sv. Petra a Pavla. Podstavec komolý čtyřboký jehlan s kvádrovým dvoustupňovým soklem a hlavicí. V orámování na čelní straně je nápis „EXCVbat hIs forIbVs pIetas VeXata JoannIs ne tVta anae Vote DVCe faMa rVat“. Na podstavci pískovcová socha sv. Jana v životní velikosti . Sv. Jan prostovlasý ve zdobeném kněžském rouše s krucifixem v levé ruce. Kříže se dotýká andílek. Na podstavci pískovcová socha sv. Jana v životní velikosti. Sv. Jan prostovlasý ve zdobeném kněžském rouše s krucifixem v levé ruce. Kříže se dotýká andílek. Podstavec komolý čtařboký jehlan s kvádrovým dvoustupňovým soklem a hlavicí. V orámování na čelní straně je nápis „EXCVbat hIs forIbVs pIetas VeXata JoannIs ne tVta anae Vote DVCe faMa rVat“.