socha sv. Josefa

Objekt je součástí městské památkové zóny Soběslav. Socha se nachází v sousedství novodobého krucifixu a sochy sv. Jana Nepomuckého na východní straně kostela sv. Petra a Pavla. Podstavec komolý čtyřboký jehlan s kvádrovým dvoustupňovým soklem a hlavicí. V orámování na čelní straně je nápis „S. Joseph pro nobis Anno Dni 1759 Ren. 1911.“. Na podstavci pískovcová socha sv. Josefa v životní velikosti. Sv. Josef prostovlasý ve kněžském rouše s Ježíškem v levé ruce. Pravá ruka podél těla. Na podstavci pískovcová socha sv. Josefa v životní velikosti. Sv. Josef prostovlasý ve kněžském rouše s Ježíškem v levé ruce. Pravá ruka podél těla. Podstavec komolý čtyřboký jehlan s kvádrovým dvoustupňovým soklem a hlavicí. V orámování na čelní straně je nápis „S. Joseph pro nobis Anno Dni 1759 Ren. 1911.“.