kaple

Kaple Nejsvětější Trojice obrácená svým průčelím do nádvoří, obdélné uzavřené apsidálním půlkruhovitým závěrem má boční vchod na oratoř po schodišti z vnější strany celého areálu od apsidy. Průčelí je trojosé ukončené štítem s arkýřovou věžičkou v ose. Přízemí kaple člení 3 vysoké úzké oblouky, které vybíhají z korintských hlavic polosloupů na vysokých soklech. Na nárožích kaple pilastry s vpadlou obdélnou výplní a toskánskými hlavicemi. Pod korunní římsou štítu obloučkový vlys, jehož dolní část je vždy ukončena konzolou. Arkýř zvoničky vyrůstá ze dvou konsol, které mají na čelní straně andílčí postavičky. Po stranách osmicípé hvězdy v omítce a štuku. Zvonička je otevřena štítky s úseky sedlových stříšek, nad nimiž vystupuje střecha stanová. Apsida má po stranách dvojice úzkých hrotitých oken, nahoře vlys vyplněný šambránami a doplněný dole obloučkovým ornamentem ve štuku. Při jižní zdi obdélný přístavek oratoře, která je členěná nárožními pilastr a vpadlým obdélnými výplněmi a 3 úzkými hrotitými okny. Střecha kaple sedlová, nad závěrem zvalbená, střecha oratoře plochá; vše kryto taškami bobrovkami. Apsidu kaple obklopuje obdobně zakřivená terasa od níž do ulice sestupuje kamenné schodiště.