měšťanský dům

Mohutný měšťanský dům vystavěný na obdélné parcele je zakončený sedlovou střechou s polovalbami na obou stranách a hřebenem rovnoběžným s uliční čárou. Střecha je kryta betonovými taškami. Dům stojí na mírném svahu ve směru západ - východ. Jižní uliční průčelí je symetricky rozčleněno sedmi osami. Druhá a čtvrtá osa v přízemí zleva je vyplněna dveřmi, zbylé jsou okenní. První dveře zleva jsou obdélné, novodobé, nestylové, lemované hladkou štukovou paspartou a přístupné po třech betonových schodech. Hlavní vstup do objektu je umístěn na středové ose. Jedná se o elipticky zaklenutý vjezd vyplněný dvojkřídlými, novodobými, nestylovými dveřmi s proskleným nadsvětlíkem. Portál je po stranách vymezený hladkými pilastry s hlavicemi, které ústí do profilované nadpražní římsy. Zaklenutí vjezdu je opatřeno vrcholovým klenákem. Okna v přízemí jsou osazena v mělkých špaletách, jsou obdélná, nestylová, dvoukřídlá s poutcem a dvojkřídlým ventilačním okénkem a jsou lemována hladkými paspartami. Okna v patře jsou rozměrově větší, také obdélná, nestylová, dvoukřídlá, s poutcem a dvoukřídlým ventilačním okénkem, ale jsou osazena v líci fasády. Patrová okna nejsou lemována paspartami, ale jsou naopak opatřena profilovanými nadokenními římsami. Uliční fasáda je horizontálně členěna soklem, kordonovou římsou, která v současné době na domě chybí, a je ukončena lehce profilovanou korunní římsou. Plocha parteru je tvořená pásovou rustikou, zatímco patro je hladce štukově omítnuté. Celé průčelí ozvláštňuje trojúhelný tympanon umístěný nad třemi středovými osami. Tympanon je plasticky orámován a na jeho hladké ploše se nacházejí kovové hodiny. Východní štítové průčelí je hladce štukově omítnuté bez jakéhokoli okenního či dveřního otvoru. Je na něm patrný obrys po zbouraném sousedním objektu. Fasáda je ale ve značně poškozeném stavu. Severní dvorní průčelí je architektonicky nestylové. Jeho hladká fasáda je členěna pěti osami a je zakončena fabionovou korunní římsou. Okenní otvory jsou obdélné, vyplněné jednoduchými, nestylovými okny, která jsou osazena ve špaletě. U dvou oken v přízemí se zachovala kamenná ostění. V prostřední ose v přízemí jsou osazeny obdélné, novodobé, nestylové dveře s malou pultovou, plechovou stříškou. Původně byl však vstup do dvora také elipticky zaklenutý, což je ještě patrné na fasádě.